Méregtelenítés széntablettával? Ez tényleg olyan jó ötlet? | Nosalty

Faszén méregtelenítés. További cikkeink a témában

Tartalom

  faszén méregtelenítés

  Vegán, cukormentes, diétás, almapudingos süti Tökéletes méregtelenítő? A fenti tulajdonságai miatt kaptak rá a méregtelenítőkúrák fanatikusai is - mondván, hogy a faszén méregtelenítés nagy adszorbeáló képességével megköti a szervezetünkre káros méreganyagokat, csökkenti a puffadást és így sokkal egészségesebbek leszünk.

  faszén méregtelenítés

  Emellett pozitív hatásai között sorolják fel még a koleszterinszint csökkenését, a szív és az agy működésének javítását, javasolják gyomorbántalmak, emésztési problémák kezelésére, fogfehérítésre, légzési nehézségekre, asztmára, gyulladáscsökkentésre, másnaposság sőt, az alkoholizmus kezelésére.

  Igazi csodaszer! Valóban működik?

  faszén méregtelenítés

  A fenti kúrák bármiféle hatásosságát egyelőre tudományosan semmi nem bizonyítja. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy az aktív szén nagy felszívóképességének köszönhetően gátolhatja egyes anyagok, pl.

  faszén méregtelenítés

  C-vitamin illetve a vele egy időben szedett gyógyszerek felszívódását, ami viszont hosszú távon már inkább káros, mint előnyös hatás. Csakúgy, mint más - épp divatos - méregtelenítő kúrák esetében, fontos tudnunk, hogy szervezetünkben a vese és a máj feladata a "méregtelenítés", azaz a szerveztünk számára káros anyagok kiszűrése.

  faszén méregtelenítés

  Ha egészségesek vagyunk, és ezek a szerveink jól működnek, akkor azon kívül, hogy egészséges életmódunkkal támogatjuk a vesénk és májunk megfelelő működését, más extra teendőnk nincs. Tehát ahelyett, hogy évente szor különböző adott esetben meglehetősen drága faszén méregtelenítés, a szervezetünket inkább megterhelő, mint segítő kampányszerű méregtelenítő kúrába fogunk, figyeljünk oda egészséges, kiegyensúlyozott, értékes tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag táplálkozásunkra, mozogjunk rendszeresen és töltsünk sok időt a természetben.

  faszén méregtelenítés

  Olvasd el kapcsolódó cikkeinket is!