Kelkáposzta főzelék reform | Nosalty

Gömbölyű kelkáposzta

Tartalom

  gömbölyű kelkáposzta

  A kelkáposzta jól viseli a hideget, télen és nyáron egyaránt megtaláljuk a zöldségeseknél, azt viszont tudnunk kell, hogy a fejes káposztával ellentétben a kelkáposztát nem lehet jól savanyítani, és valamivel hamarabb is veszít frissességéből fejes rokonához képest. Na de gömbölyű kelkáposzta jó nekünk?

  gömbölyű kelkáposzta

  Paradicsomos töltött kelkáposzta Könnyen emészthető, fehérjében dús, tápanyagtartalma pedig igen magas, ráadásul a fejes káposztával ellentétben nem terheli meg még az érzékenyebb gyomrokat sem, gömbölyű kelkáposzta jellemző például az sem, hogy felpuffasztaná az embert.

  A- B1- B2- C- E- vitaminban gazdag, de jelentős mértékben található benne kalcium, kálium és magnézium, valamint vas is. Immunerősítő, valamint gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, számos súlycsökkentő diétában használják előszeretettel.

  gömbölyű kelkáposzta

  A kelkáposzta bár nagyon közeli rokona a fodros kelnek ami nagyon közkedvelt superfood lett az elmúlt évekbenmégsem lehet őket egy lapon említeni, a fodros kell levelei ugyanis keményebbek, és kelkáposzta testvérével ellentétben neki nincsen olyan szép és gömbölyű salátafeje. Mit készítsünk belőle, amiből mindenki szívesen eszik?

  gömbölyű kelkáposzta